Alle wedstrijden »

Nederland Plaatst zich voor Kwartfinale EK 2024 na Overwinning op Roemenië

Dirk ·

Samenvatting van de Wedstrijd

Het Nederlands elftal heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland na een overtuigende 3-0 overwinning op Roemenië. Cody Gakpo en Donyell Malen maakten het verschil met hun doelpunten, waarmee ze de defensie van Roemenië doorbraken en het team naar de overwinning leidden.

Hoogtepunten

• Doelpunten: Cody Gakpo opende de score in de eerste helft met een prachtig schot van buiten het strafschopgebied. Kort daarna verdubbelde Donyell Malen de voorsprong na een snelle counter. In de tweede helft zette Gakpo de eindstand op het bord met een schitterend afstandsschot.
  • Verdedigend Werk: De Nederlandse verdediging stond stevig en gaf nauwelijks kansen weg. Virgil van Dijk en zijn verdedigingsteam hielden de Roemeense aanvallers in bedwang en zorgden voor een solide basis voor de overwinning.