6th position 9th ranked
Alle wedstrijden »

Oranje speelt gelijk tegen Ecuador

Robbert ·

Het Nederlands elftal heeft ondanks een sterk begin van de wedstrijd gelijkgespeeld tegen Ecuador. Dit betekent dat beide teams nu op vier punten staan in groep A. De wedstrijd, gespeeld in het Khalifa International Stadium in Doha, eindigde in een 1-1 stand.

Openingsgoal Gakpo
Bij winst zou Oranje zeker zijn van de groepswinst. In de openingsfase van de wedstrijd drong Oranje aan en leek dit te gaan lukken. Cody Gakpo kreeg de voorkeur in de aanval naast Steven Bergwijn en starte sterk aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut vond hij het net, na een combinatie met Davy Klaassen, en tekende voor de 1-0. De tien minuten die daarop volgde leek Oranje op weg naar nog een goal, maar hierna kantelde het wedstrijdbeeld.

Kansen Ecuador
Voor rust drong Ecuador meer aan en het baltempo van Oranje ging verder omlaag. Er werd meer balverlies geleden en dit resulteerde in een doelpunt voor Ecuador. Na een corner vond Pervis Estupiñán het net, maar deze goal werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Jackson Porozo.

Valencia scoort weer
Na rust duurde het niet lang voordat Enner Valencia de gelijkmaker op het scorebord bracht. Noppert kon in eerste instantie het schot van Gonzalo Plata keren, maar in de rebound was Valencia als eerste bij de bal en schoot deze binnen. Voor Valencia was dit zijn derde goal op het WK. De kansen die hierop volgde waren vooral voor de Zuid-Amerikanen. Opnieuw was het Plata die het doel van Noppert onder vuur nam. Ditmaal raakte hij de lat, maar het gaf goed weer hoe de verhoudingen in de wedstrijd op dat moment lagen.

Weinig kansen Oranje
In de 66e minuut drong Oranje eindelijk weer eens aan, maar na een vlot lopende aanval schoot Teun Koopmeiners ver naast. Na deze kans drong Oranje nauwelijks nog aan en was het vooral Ecuador dat het betere van het spel had. De wedstrijd eindigde in 1-1 zonder dat er nog veel grote kansen kwamen. De volgende wedstrijd van Oranje is dinsdag 29 november om 16:00 Nederlandse tijd.